Πώς λειτουργούν οι λέβητες συμπύκνωσης

Για να λειτουργήσει σωστά ένας κοινός λέβητας πετρελαίου ή αερίου, θα πρέπει η θερμοκρασία καυσαερίων στην έξοδο του να κυμαίνεται ανάμεσα στους 180~200οC.   Αυτό εξαρτάται από το είδος και την παλαιότητα του λέβητα, την κατάσταση της καπνοδόχου και άλλα τέτοια χαρακτηριστικά  και ρυθμίζεται με τη βοήθεια αναλυτή καυσαερίων.

Ενδοδαπέδια θερμανση ονομάζουμε το σύστημα θέρμανσης στο οποίο η ενέργεια αποδίδεται στον χώρο από το δάπεδο, το οποίο θερμαίνεται σε χαμηλή θερμοκρασία και αντινοβολεί θερμότητα.

Η ιδέα της θέρμανσης από το δάπεδο παρουσιάζει μια σειρά από πλεονεκτήματα, όπως το ότι ο χώρος θερμαίνεται ομοιόμορφα σε σταθερή θερμοκρασία χωρίς να δημιουργούνται ρεύματα αέρα όπως γίνεται σε άλλους τρόπους θέρμανσης (καλοριφέρ, fan coils, κ.λ.π.) και ότι η κατανομή της θερμοκρασίας στον χώρο είναι η καλύτερη δυνατή.

Στο σχήμα φαίνεται ότι η κατανομή θερμοκρασίας που πλησιάζει την ιδανική κατανομή είναι αυτή της ενδοδαπέδιας θέρμανσης και είναι εύκολο να καταλάβει κανείς γιατί : Οι άνθρωποι κρυώνουν πρώτα από τα άκρα, και κυρίως από τα πόδια.  Η ενδοδαπέδια θέρμανση ζεσταίνει τον χώρο με αγωγή και ακτινοβολία από το θερμαινόμενο δάπεδο, με αποτέλεσμα η υψηλότερη θερμοκρασία χώρου να είναι ακριβώς στο σημείο που θέλουμε, δηλαδή στα πόδια μας την ίδια ώρα που η χαμηλή θερμοκρασία στην οροφή (εκεί που η θερμότητα δεν μας χρησιμεύει σε τίποτα) εξασφαλίζει μείωση της σπατάλης ενέργειας.

Style Selector

Layout Style

Predefined Colors

Background Image

Χρησιμοποιούμε cookies για να διασφαλίσουμε ότι σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στον ιστότοπό μας.
Πολιτική Απορρήτου Αποδοχή Απόρριψη