Τι είναι το φυσικό αέριο ;

Το φυσικό αέριο είναι ένα φυσικό προϊόν που βρίσκεται σε υπόγεια κοιτάσματα της γης. Είναι μίγμα υδρογονανθράκων σε αέρια κατάσταση, αποτελούμενο κυρίως από μεθάνιο, μη τοξικό αφού δεν περιέχει μονοξείδιο του άνθρακα, πολύ καθαρό χωρίς προσμίξεις και θειούχα συστατικά, άοσμο αλλά προστίθεται χαρακτηριστική οσμή για την ανίχνευση πιθανής διαρροής του και αποτελεί το φιλικότερο συμβατικό καύσιμο στο περιβάλλον και στον άνθρωπο.

Η Ελλάδα προμηθεύεται αέριο από 3 διαφορετικές πηγές. Από τη Ρωσία (σε αέρια μορφή, με αγωγούς μέσω Βουλγαρίας), από το Αζερμπαϊτζάν (σε αέρια μορφή, με αγωγούς μέσω Τουρκίας) και από την Αλγερία (σε υγρή μορφή, με δεξαμενόπλοια στις εγκαταστάσεις της νήσου Ρεβυθούσας, στα Μέγαρα).

Είναι ασφαλή;

Το φυσικό αέριο είναι από τη φύση του ασφαλή αφού όπως είπαμε είναι φυσικό προϊόν, μη τοξικό.

Τα έργα κατασκευής δικτύου φυσικού αερίου στην Αττική πραγματοποιούνται βάσει σύγχρονων και αυστηρών προδιαγραφών. Η λειτουργία δε του δικτύου παρακολουθείται 24 ώρες το εικοσιτετράωρο, 365 μέρες το χρόνο με ειδικό ηλεκτρονικό σύστημα (SCADA).

Οι συσκευές που λειτουργούν με φυσικό αέριο, διαθέτουν ειδικό μηχανισμό σε περίπτωση που αν σβήσει η φλόγα της συσκευής να διακοπεί αυτόματα η παροχή του αερίου.

Energyvsolutions Vasilakis Fysiko Aerio 1
Energyvsolutions Vasilakis Fysiko Aerio 2
Energyvsolutions Vasilakis Fysiko Aerio 3

Ποια η σχέση του με το περιβάλλον;

Το φυσικό αέριο είναι το πιο καθαρό και με τους χαμηλότερους ρύπους σε σχέση με όλα τα υπόλοιπα συμβατικά καύσιμα.

Η καύση του παράγει λιγότερο διοξείδιο του άνθρακα, οπότε υποκαθιστώντας τα άλλα καύσιμα συμβάλλει στη μείωση του φαινομένου του θερμοκηπίου, δεν περιέχει ενώσεις θείου που ρυπαίνουν το περιβάλλον και προκαλούν το φαινόμενο της όξινης βροχής και η καύση του είναι καθαρή και πρακτικά δεν εκπέμπει αιθάλη και αιωρούμενα σωματίδια, περιορίζοντας την ατμοσφαιρική ρύπανση.

Και από θέμα οικονομίας ;

Το φυσικό αέριο αποτελεί την πιο οικονομική επιλογή και τη καλύτερη ενεργειακή επένδυση σε βάθος χρόνου, προσφέροντας ανταγωνιστικές τιμές ως προς τις συμβατικές μορφές ενέργειας (πετρέλαιο, ηλεκτρικό ρεύμα κλπ.) που αντικαθιστά.

Με το φυσικό αέριο απολαμβάνετε άφθονη, ποιοτική και οικονομική θέρμανση σε όλο το σπίτι. Η εξοικονόμηση στη θέρμανση ξεπερνά το 40% σε σχέση με το πετρέλαιο θέρμανσης (σύμφωνα με τις τιμές των δύο καυσίμων για την περίοδο Οκτώβριος – Δεκέμβριος 2016 στην Αττική).

Επίσης με το φυσικό αέριο απολαμβάνετε άφθονο ζεστό νερό χρήσης και νόστιμο μαγείρεμα με ασύγκριτη οικονομία που ξεπερνά το 60% σε σχέση με το ηλεκτρικό ρεύμα ως προς τη χρέωση ενέργειας.

Style Selector

Layout Style

Predefined Colors

Background Image

Χρησιμοποιούμε cookies για να διασφαλίσουμε ότι σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στον ιστότοπό μας.
Πολιτική Απορρήτου Αποδοχή Απόρριψη